Infestarile cu sobolani din supermarketuri

Afacerea vanzarii cu amanuntul se imparte in categorii diferite, precum chioscuri, magazine alimentare si supermarketuri. Deoarece aceste afaceri variaza foarte mult ca dimensiune, pot atrage multe specii de daunatori, cum ar fi gandaci, muste, rozatoare si ocazional pasari sau veverite. In plus, unii daunatori dupa ce infesteaza locatia nu mai pleaca. Cand mergem la supermarket pentru a ne aproviziona cu alimente, probabil nu ne gandim la posibilitatea ca ar putea aparea sobolanii in timp ce ne uitam la produsele expuse. O infestare cu sobolani ne-ar compromite serios alegerile de piata si sigur ne-am indrepta spre un alt magazin. Dar daca atunci cand intri intr-un magazin nu vezi sau nu te gandesti la sobolani inseamna ca proprietarul are un control bun asupra lor.

Rozatoarele pot distruge inventarul, pot provoca daune materiale prin rontaitul lor continuu, iar defecatia si urinarea pot aduce probleme grave de sanatate publica.Servicii Deratizare Bucuresti

Sobolanul poate aduce, de asemenea, urmatoarele probleme juridice cu care niciun manager nu doreste sa aiba de a face:

– Reputatie distrusa si scaderea increderii clientilor
– Pierderea vanzarilor si a profiturilor
– Riscul de a inchide magazinul de catre autoritatile statului
– Cereri de despagubire

Controlul rozatoarelor din supermarket incepe cu gestionarea integrata a daunatorilor

Infestarile cu sobolani din supermarketuri se intampla uneori, nu doar din cauza unei gestionari gresite, ci si a vecinilor! O companie de deratizare  a povestit cum intr-un supermarket mirosea a urina si a fecale de sobolan, dar angajatii se obisnuisera atat de mult cu mirosul incat nu puteau sa spuna daca ceva era in neregula. Problema sobolanilor din magazinul alimentar isi avea sursa in vecinatatea de alaturi – o ferma de porci. Firma de deratizare a reusit sa sigileze punctele de intrare din magazinul alimentar, sa plaseze capcane in interiorul, in exteriorul magazinului si dupa o luna de reparatii, igienizare, dezinfectie si deratizare  rozatoarele au disparut. Au fost prinsi 250 de sobolani, iar ferma de porci a implementat un program de control al sobolanilor impreuna cu magazinul alimentar, problema a fost rezolvata si tinuta sub control. Educatia angajatilor este esentiala in gestionarea controlului daunatorilor din supermarketuri. Instruirea angajatilor este foarte importanta, deoarece acestia acestia trebuie sa invete sa caute si raporteze problemele, astfel incat gestionarea rozatoarelor sa fie eficienta. Operatorii de lanturi  comerciale inclusiv managerii gresesc ca nu ofera angajatilor educatie cu privire la rolul lor in gestionarea integrata a daunatorilor si siguranta alimentelor – inclusiv inspectia stocurilor primite.

Sobolanii se pot plimba prin avioane, trenuri, barci, automobile alaturi de  mancare atunci cand sunt expediate la nivel international sau in intreaga tara. Asadar, instruirea angajatilor in cele mai bune practici de gestionare a daunatorilor este absolut esentiala.

Firma specializata in deratizare se va asigura ca supermarketurile sunt curate si igienizate, ca zonele problematice sunt identificate si vizate prin metoda cel mai putin invaziva necesara (capcane) cu pesticide si otravuri, in ultima instanta, pentru a evita imbolnavirea clientilor si contaminarea alimentelor.

Utilizarea scazuta a aplicarii substantelor chimice si utilizarea mai mare a capcanelor in zonele cu probleme va reduce riscurile pentru sanatatea membrilor personalului si a speciilor de animale nevizate care pot manca sobolani otraviti, cum ar fi pasari pradatoare, coioti, bobcats, pume, caini, pisici etc.

Utilizarea redusa a aplicatiilor chimice va reduce riscul deteriorarii si desfigurarii exploatatiilor, plus ca duce la economii financiare.

Utilizarea sporita a produselor netoxice si ecologice impiedica sobolanii sa intre si sa reinfesteze afacerea alimentara.

Un contract cu o firma specializata in deratizare, dezinfectie si dezinsectie este absolut necesar pentru domeniile alimentare.